واکنش روسیه به بازگشت بازرسان آژانس به ایران گفت‌وگوی وزرای خارجه آلمان و عربستان درباره ایران اولیانوف: ایران همچنان شریک متعهدی برای آژانس است انصارالله: هتک حرمت قرآن توسط نامزد صهیونیستی - آمریکایی تجاوز آشکار به اسلام است ده‌ها شهر روستا در پاکستان زیر آب رفت بیانیه ۱۴ عضو شورای امنیت برای توقف جنگ غزه نتانیاهو: قصد تخلیه نوار غزه را نداریم حملات هوایی اسرائیل به مواضع نیرو‌های جولانی در ریف دمشق دیدار گروسی با وزیر خارجه آمریکا درباره ایران گروسی: بازرسان آژانس هنوز به اصفهان، فردو و نطنز نرفته‌اند جزئیات دیدار بقائی با سفیر جمهوری خلق چین در ایران غریب‌آبادی: هیچ مبنای حقوقی برای اروپا در فعال‌سازی اسنپ‌بک وجود ندارد یحیی سریع: در یک عملیات موفقیت آمیز با موشک فلسطین ۲ فرودگاه اللد را هدف قرار دادیم گروسی: بازرسان آژانس وارد سایت هسته‌ای ایران شدند مقام امنیتی اسرائیل: مرحله انفصال سویدا از سوریه آغاز شده است

چین:اختلافات پکن و واشنگتن بر سر تحولات تایوان ممکن است به جنگ بکشد

سفیر چین در واشنگتن گفت:اگر مقام‌های تایوان در اثر اقدامات ایالات متحده جسور شوند و به مسیرشان در جهت استقلال ادامه دهند این مسئله به احتمال زیاد چین و ایالات متحده که دو کشور بزرگ هستند را وارد درگیری نظامی خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۰ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 January 31
کد خبر: ۱۲۰۲۳۳

به گزارش راهبرد معاصر سفیر چین در واشنگتن امروز دوشنبه (۳۱ ژانویه/ ۱۱ بهمن) هشدار داده که اختلافات چین و آمریکا بر سر تحولات تایوان ممکن است به جنگ ختم شود.

«کین گانگ»، سفیر چین در واشنگتن در مصاحبه با رادیو«NPR» تصریح کرد: «اگر مقام‌های تایوان در اثر اقدامات ایالات متحده جسور شوند و به مسیرشان در جهت استقلال ادامه دهند این مسئله به احتمال زیاد چین و ایالات متحده که دو کشور بزرگ هستند را وارد درگیری نظامی خواهد کرد.»

دولت چین تا به حال بارها از سیاست‌های دخالت‌جویانه آمریکا در تایوان انتقاد کرده‌ اما مقام‌های چین به ندرت سخنی از جنگ در این خصوص به میان آورده‌اند. سفیر چین علی‌رغم هشدار درباره احتمال درگیری نظامی تأکید کرد که چین به دنبال راه حل مسالمت‌آمیز است.

«شی جین پینگ»، رئیس‌جمهور چین نوامبر گذشته به «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا گفت هر کسی که از استقلال تایوان حمایت کند «با آتش بازی می‌کند.» رئیس‌جمهور آمریکا تصریح کرد که سران آمریکا و چین بایستی اطمینان حاصل کنند که رقابت میان این دو قدرت جهانی به درگیری نظامی نمی‌کشد.

پکن، تایوان را بخشی از سرزمین چین می‌داند و تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی می‌کند. با این حال آمریکا با اعزام ناو به تنگه تایوان و کمک نظامی به تایوان عملا در مسیر حمایت از این جزیره است. این در حالی است که کشورهای عضو سازمان ملل متحد از جمله خود آمریکا، تایوان را به عنوان کشور مستقل به رسمیت نمی‌شناسند.

دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا از زمان روی کار آمدن، سیاست‌های دولت ترامپ را در قبال چین در پیش گرفته است و اخیراً نیز بایدن لایحه صدها میلیارد دلاری بودجه نظامی آمریکا را امضا کرد که بخش چشمگیری از آن به مقابله با چین و حمایت از تایوان تخصیص داده شده است.

سفیر چین در مصاحبه با «ان‌پی‌آر» تصریح کرد که دولت جو بایدن به دنبال تضعیف سیاست «چین واحد» است و سعی دارد برای مهار چین با کارت تایوان بازی کند.

روزنامه فایننشال‌تایمز نوشته دولت آمریکا در قالب سیاستی موسوم به «ابهام راهبردی» درباره واکنش خود به حمله فرضی چین به تایوان سکوت اختیار کرده است. هدف واشنگتن از این سیاست هم هشدار به مقام‌های تایوان درباره اعلام استقلال و هم مهار تصمیم احتمالی چین برای اقدام نظامی علیه تایوان است./فارس

ارسال نظر